Třeťáci jsou ve škole v přírodě

čtvrtek

Dnešní den jsme začali učením, kde nám vyhládlo. Po obědě jsme vyráběli kmenové totemy, které se nám moc povedly. Následně jsme měli další kmenovou hru, která byla zaměřena na rychlost, dravost, všestrannost a znalosti. Když jsme hru dokončili, šli jsme si užít volnou zábavu na hřiště, kde nám opět pořádně vyhládlo a ovocné knedlíky k večeři,  zmizely ze všech talířů rychle. S plnými bříšky jsme všichni netrpělivě čekali na vyhlášení kmenových soutěží. Všichni jsme se snažili a výsledky byly těsné. Také se nezapomnělo na vyhlášení nejuklizenějších pokojů. První místo obsadily dva pokoje a to konkrétně pokoj holek Máji a Emičky a kluků Kubíka a Ríši (všichni 3.C). Ovšem, nikdo neodjíždí s prázdnou. Každý dostal památeční diplom a nějakou dobrůtku na zub. Poté jsme si užili překvapení večera a to diskotéku. Všichni jsme se náramně bavily a užívali si poslední večer pospolu. Unaveni jdeme spát s myšlenkami na to, jak se těšíme na své rodiče a se vzpomínkami, které na tuhle nezapomenutelnou ŠvP máme vryté do konce života ve své paměti. Bylo to tu skvělé! Indiáni z 3.A, 3.B a 3.C 

středa

Uf, to byl náročný, ale skvělý den! Ráno jsme se po snídani vydali na celodenní výlet. Do batůžku jsme dostali velkou sváču a k obědu řízek Šli jsme krásnou přírodou a první zastávku jsme měli u pramene Radbuzy. 💦 Ale to nebyl náš konečný cíl a tak jsme pokračovali dále. Cílem byla vyhlídka Herštejn a my jsme to opravdu dokázali a došli tam! I s cestou zpátky jsme ušli neuvěřitelných 19 kilometrů a právem jsme byli pochváleni. Večer máme večeři u ohniště, kde opékáme buřty. 🔥   U opékáni jsme zároveň měli oslavu naší kamarádky Terezky, která slavila narozeniny. Po večeři a oslavě nás čekala další týmová hra, kde jsme prověřili naší soudržnost, nápaditost a pohyblivost. Po této hře odcházíme spokojení na penzion, kde vykonáme hygienu a jdeme unaveni rovnou za doprovodu čtení pohádek spát. 

úterý

Dnes jsme nemohli dospat a před budíčkem jsme již netrpělivě čekali nachystaní s velkým očekáváním, co nás čeká. Dopoledne jsme trošku oprášily pracovní sešity a podívali jsme se na učení. 📖📚V odpolední části nás čekalo tvoření. Vyráběli jsme si indiánské čelenky a trička a moc nás to bavilo. 🎽✏️ Poté jsme si zahráli kmenovou hru, která prověřila naši paměť a týmovost. Po skvělé večeři jsme si šli své dojmy zapsat do svým deníků a poslaly pozdravy domů. 📝 Unavení skáčeme do postele, zavíráme očka a usínáme u pohádek, které čtou každému pokoji paní učitelky a paní asistentky. 🐉 Tak zase zítra! 

 

pondělí

Ahoj! Posíláme pozdrav všem rodičům. Počasí vyšlo nádherně. 🌞 Vaří tu skvěle a nikdo hladem netrpí. V průběhu dne prozkoumáváme okolí, tvoříme indiánské kmeny a hrajeme hry. 🌲Usínáme unavení, ale s myšlenkami na zítra a na to, jaké zážitky nás čekají!